Het lijkt heel erg leuk, lekker in de auto van de zaak rijden en voor de rest nergens meer aan denken. Maar er komt nog het één en ander bij kijken waar de meeste mensen geen weet van hebben. Het is namelijk niet zo dat je onbeperkt kan rijden in de auto van de zaak. De belastingdienst komt al snel om de hoek kijken en het is maar beter dat je dat hebt geregeld. De belastingdienst schaalt het namelijk onder het kopje loon in natura en zoals je weet moet je voor elk loon belasting betalen in Nederland. En dat doen we dan ook netjes. Het is belangrijk om je rittenadministratie in orde te hebben. We gaan hieronder uitleggen wat rittenregistratie precies inhoudt.
Wat is het precies?
Je houdt met een rittenregistratie bij hoeveel kilometer je privé met de auto van de zaak hebt gereden voor de belastingdienst. Dit mag helaas niet meer zijn dan vijfhonderd kilometer per jaar, als je dit overschrijdt krijg je een dure bijbetaling waar niemand op zit te wachten, let hier dus op. Het is ook belangrijk dat als je deze grens gaat overschrijden dit tijdig doorgeeft aan de belastingdienst. Tevens moet je deze gegevens maar liefst zeven jaar lang bewaren. Bewaar dit dan ook goed zodat je altijd in je recht staat mocht de belastingdienst moeilijk gaan doen.
Voor wie is het handig?
Het is voornamelijk bedoeld voor bedrijven met een (groot) wagenpark. Zij hebben baat bij een ritsregistratiesysteem, zo kan het een deel administratietijd afnemen en kun je besparen op brandstof en de kostbare tijd van je werknemer. Uiteraard heb je meer tevreden klanten als je sneller en effectiever omgaat met je tijd.
Handmatig bijhouden of door software?
We zetten de handmatige voor en nadelen op een rijtje.
Voordelen:
– Het is gratis bij te houden via bijvoorbeeld Excel
– Bijvoorbeeld via Excel heb je de vrije hand en kan je je indeling zelf maken
Nadelen:
– Tijdrovend
– Kans op fouten
– Geen support
– Geen back-up
Rittenregistratietips
We hebben als laatst een lijstje gemaakt met tips waar je direct wat aan hebt. Dus pak de tips gelijk op en gebruik deze goed als je een auto van de zaak hebt.
– Vergeet niet je privékilometers om te rekenen
– Voorkom schattingen, en voorkom daarmee een rekening achteraf
– Haal zakelijk en privé niet door elkaar
– Ook als je de auto uitleent moet de registratie bijgehouden worden
– Bewaar je gegevens goed en voorkom verrassingen
Bron: https://www.checkautoschade.nl/
(108)
Laatste berichten van de Bisk (toon alles)
- Welke soorten overkappingen zijn er? - 20 juli 2024
- Fotoboek maken van vakantieherinneringen! - 14 december 2023
- ICT Beheer Uitbesteden: Een Slimme Zakelijke Zet? - 30 oktober 2023